top of page

  

Kleuterschool 

          EVERMARUSKE​​

  • Facebook
  • Instagram

MOS (Milieuzorg Op School)

 

MOS op school, iets waar onze school sinds enkele jaren heel actief mee bezig is. We vinden het

belangrijk om kleuters actief en bewust te laten omgaan met de wereld waarin we leven. 
De doelstelling is dat onze kleuters al van jongsaf leren hoe ze milieubewust en milieuvriendelijk

kunnen leven.MOS is hierin een educatief milieuzorgproject op maat van onze school.

 

We werken hieraan vanuit verschillende thema's (afvalpreventie, water, mobiliteit, natuur op school en energie)

We gaan met de kleuters spelenderwijs aan de slag in de klas, in de school maar ook in de omgeving. 

 

In onderstaande albums kunnen jullie onze moswerking een beetje volgen...

Werken met onze timmertafel

We beginnen een nieuw verhaal... in de vakantie is er namelijk veel gebeurd in ons schooltje. De juffen hebben het druk gehad om na de verbouwingen ons klasje weer in orde te krijgen. Met wat helpende handen is het resultaat prachtig! 
 

In onze tuin was er ook heel wat gebeurd... Onze wortels en radijzen moesten dringend geoogst worden! mmm wat waren ze lekker!! We hebben ook subsidies ontvangen voor de aankoop van een fietsbrug, ribbelplank en smalle rijplank. deze moesten natuurlijk onmiddllijk getest worden! Nog wat oefenen en het lukt ons zeker en vast! 

Wortelen verwerken + kruisje timmeren voor 1 november

Vorige week hebben we onze wortels geoogst en deze week gaan we er een wortelsalade van maken voor mee te nemen naar het MOS feest. 

 

Ook 1 november staat voor de deur, de kleuters krijgen de mogelijkheid om een kruisje te timmeren aan onze timmertafel.

Aanleg + onderhoud vierkante meter tuin. 

Dankzij de steun van de landelijke gilde hebben we sinds kort een vierkante meter tuin kunnen aankopen. De kleuters keken enorm uit naar het plaatsen, vullen en zaaien in de tuin. Kijken jullie mee naar het resultaat.

In september zijn we begonnen met het heraanleggen van onze schooltuin, we gaan de moestuin halveren en meer werken met vierkante meter tuinen en bloembakken. De andere helft van onze moestuin gaan we gebruiken voor een zitarena te plaatsen die we kunnen gebruiken als buitenklas. Deze zit arena hebben we kunnen aankopen met financiële steun van de provincie Limburg.

Heraanleg van onze tuin + zitarena
1.jpg

In januari 2020 kregen we van de provincie Limburg subsidies voor het vergroenen van schooldomeinen. Samen met De Winning bedachten we een mooi en doordacht plan. Helaas heeft dit alles met corona wat vertraging opgelopen. Maar dat wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. In oktober 2020 zijn we gestart met de grondwerken, en in de paasvakantie (2021) hebben de kleuters/juffen en vrijwillige ouders/nonkels de handen uit de mouwen gestoken. Zo begint onze groene speelplaats al vorm te krijgen. De speelheuvel, de zandbak, de zit-arena, wilgenhut in de vorm van een vis, moestuin,... De komende maanden gaan we zorgen voor een omheining zodat we de groene speelplaats officieel kunnen openen! Benieuwd naar het afgewerkte resultaat? Blijf onze pagina's dan zeker in het oog houden! 

Onze groene speelplaats in wording... 
bottom of page