top of page

  

Kleuterschool 

          EVERMARUSKE​​

  • Facebook
  • Instagram
IMG_6135.JPG

En zo is de eerste schoolweek alweer voorbij. We hebben deze week enkele nieuwe kleuters mogen welkom heten in onze klas. De oudste kleuters maakten al een eerste keer kennis met de koning van pennenstrekenland. Terwijl de jongste kleuters met Jules op pad gingen. Op vrijdag kregen we wel heel speciaal bezoek: Teo Taal kwam langs in onze klas. Een meneer die in de bibliotheek werkt, maar hij was verdwaald. Ook bracht hij een foldertje van de kermis mee... Hij was nog nooit op een kermis geweest, maar ging dit weekend zeker nog een bezoekje brengen aan Tongeren Kermis. Benieuwd naar zijn verhaal maandag...

Welkom iedereen!!
IMG_2647.JPG

Het is zo ver... Tongeren Kermis... Ook Teo Taal is naar de kermis geweest. Hij had allemaal witte suiker op zijn gezicht. Maar hij kon ons niet vertellen waar het van kwam. Wij wisten wel beter... Hij had zeker en vast smoutebollen gegeten. 'Stoute bollen' noemde hij het... wij gingen voor Teo Taal op de kermis kijken hoe ze gemaakt worden en maakten er natuurlijk zelf in onze klas. Ook kwam er een smoutebollen kraam in onze klas waar we zelf smoutebollen konden maken. Wat smaakten ze zoet... andere dingen die we hebben geproefd waren iets minder zoet...

Gekke bollen
IMG_2933 - kopie_edited.jpg

Na de kermis blijven we een beetje in de feeststemming met ons thema verjaardag. Wat is er allemaal nodig om feest te vieren? Wij maken een verjaardagstaart, turnen met ballonnen, knutselen een verjaardagskalender,... Ook kijken we hoe ze in andere landen verjaardagen vieren, zo houden ze in Ierland de kleuters ondersteboven als ze jarig zijn, en eten ze in Austrailië fairy bread. Onze oudste kleuters vierden de verjaardag van pistache in het frans, en samen vierden we de verjaardag van Juf Sandy. 

Wie is jarig?
IMG_6641_edited.jpg

Teo zag het even niet zitten... Op zijn werk in de bibliotheek kreeg hij niet alles op tijd gedaan. Daarom kwam hij onze hulp vragen... Natuurlijk wilden hij hem graag een handje helpen . Voor we naar zijn werk ( de bibliotheek ) gingen , leerden we eerst wat bij over boeken. Op woensdag trokken we naar de bibliotheek waar we Teo hielpen met het sorteren van boeken. Ook leerden wij heel wat bij over de regels en afspraken in een bibliotheek. En de voorbije week sloten we af met de dag van de leerkracht. Juf Nele en Teo hadden een verrassing maar hiervoor dienden de juffen eerst enkele opdrachten te vervullen ... en op het einde van de dag luidden we allemaal onze belletjes voor Saved by the bell.

Op bezoek bij Teo Taal
IMG_6777_edited.jpg

Dankzij juf Shana, juf Els en juf Elien uit kleuterschool de Puzzel, het Reepje en het Evermaruske hadden wij een super leuke dag. We zijn gestart met een toneel en gingen verder met allerlei workshops in onze school: egels maken op verschillende manieren, bewegen zoals dieren, wortelcake bakken,... En met dat lekkere stukje cake en een mooi liedje kon egel eindelijk zijn winterslaap beginnen en werd het voor ons weekend. Ook nogmaals bedankt aan Hoeve de Ezelsbeek om gebruik te maken van jullie prachtige locatie!

Waar blijft de herfst?
72991785_2569428589803750_59506251078345

Deze week trokken we allemaal onze regenlaarzen aan voor een stevige herfstwandeling in Munsterbilzen. Na het verzamelen van heel wat herfstmaterialen, het bezichtigen van een paddenstoelen dorp, en het plonsen in de plassen was het tijd voor een heerlijke picknick. 

Wanneer onze buikjes gevuld waren mochten we nog even samen spelen in de speeltuin. Moe maar heel voldaan trokken we terug naar school. 

Herfstwandeling
IMG_7062.JPG

Ook na de herfstwandeling is het verhaal van egel en konijn blijven leven in onze klas. We gingen verder op zoek naar welke dieren nog een winterslaap deden net zoals egel. En welke dieren dat niet doen zoals konijn. Op 15 oktober deden we mee met onze school aan de challenge van Good planet: "Eet lokaal" Teo Taal bracht een heuse fruitmand en wij gingen op zoek naar welke groenten en fruit lokaal waren. Ook gingen we aan de slag om voor deze dieren het gepaste huis te zoeken. Zo moesten we een modderbak voor de wormen en slangen maken, een hoog hok voor de giraffen, een donkere grot voor de beren,... We vierden de verjaardag van Paddy, Viktor en Juf Silke, maakten een heus herfstkunstwerk en nog veel meer... De week sloten we af met een heuse quiz over de afgelopen trimester. Wij wensen iedereen een fijne en welverdiende vakantie!

Herfst in onze klas
kleuren.jpg

We hebben deze week alles over de kleuren geleerd. We gingen hiermee muzisch aan de slag en hebben enkele heuse kunstwerken gemaakt. Ook voor onze oma's en opa's gingen we muzisch aan de slag. Na het grootoudersfeest waar het verhaal van Elmer de kleurenolifant werd uitgebeeld, hebben we nog een leuke kleurrijke week gehad.

Een gekleurde week + grootoudersfeest
Piet .jpg

Vrijdag lag er een chocolade figuur bij de schoenen van de juffen en ... een brief. Brokkenpiet heeft de favoriete chocolade figuur van de Sint stuk gemaakt. Hoe moet hij dit nu oplossen??? Dankzij Bart kunnen we brokkenpiet helpen. Bedankt voor de leerrijke namiddag en al het lekkers dat we meekregen! Na ons bezoekje aan de bakkerij om chocolade figuren te maken, gingen we zelf aan de slag. Brokkenpiet bezorgde ons hiervoor receptkaarten. Boekenpiet bracht bij enkele kleuters een prentenboek in hun schoen. Deze verhalen mocht de juf voorlezen en wij mochten stemmen welk we het mooiste prentenboek vonden. Woensdag kwamen de Pieten samen met de Sint op bezoek. Wat zullen we hun briefjes en bezoekjes gaan missen ....

Sinterklaas zijn lievelingschocolade is stuk... Wat nu? 
winter.jpg

Op vrijdag sloten we het eerste trimester af met een superleuk kerstfeestje. Doorheen het jaar werkt ons schooltje regelmatig samen met de verenigingen van het dorp. En vrijdag werkten we niet allen samen maar vierden we ook samen feest. We werden zelfs getrakteerd op een Kerstmenu. Dat was smullen!! We sloten de dag af met een pakjesspel. Bedankt aan iedereen die er zo een fijne dag van gemaakt heeft! En aan iedereen alvast een vrolijk kerstfeest !

Kerstmis: samen vieren
Teo Taal en zijn verzameling + post voor...??
nathan.jpg

Teo mist een figuurtje uit zijn verzameling. Wij helpen hem op zoek te gaan naar het ontbrekende figuur en bijhorende cijfer... Ook stuurde hij een brief naar de papa van Elisha maar ....deze kwam in de brievenbus van Karl terecht. Maar Teo toch ... je moet het juiste huisnummer schrijven he! Alle ouders zijn samen met hun kleuter aan de slag gegaan om een gepersonaliseerde brievenbus te maken. Deze kreeg een plaats in de school, in de kapoenenstraat, giraffenstraat, poesjesstraat of konijntjesstraat. Zo konden de kleuters brieven naar elkaar schrijven en in de juiste straat afleveren. Dankzij de ouders van Jesse (postbodes) zijn we op bezoek mogen gaan in een echt postkantoor, we leerden heel wat bij en zijn we dus ondertussen druk bezig in ons postkantoor in school en met brieven schrijven naar elkaar. Er staat zelfs een grote postbus aan de klasdeur. Hier kunnen ook ouders en grootouders briefjes in posten ...

Post en Teo taal zijn verzameling... 
IMG_9928 (002).JPG

Teo Taal kwam langs met zijn lievelingsboek: het sprookje Assepoester. Samen met de kleuters keken we naar de film en kwam Assepoester helemaal tot leven in onze klassen. Poetsen, assen ontdekken, schoenen passen, dansen, klok lezen, kastelen bouwen,... We besloten zelfs om volgende vrijdag af te sluiten met een toneel opgevoerd door de kleuters ... Het werd een groot succes met een groot publiek. De kleuters verzorgden de inkom kaarten, de voorverkoop, de kassa,... Ook was er tijdens deze week een heuse storm met veel wind die over de speelplaats trok, we maakten onze eigen windvliegers en genoten ten volle! 

 

Assenpoetser .. euh nee ... Assepoester
bottom of page