top of page

  

Kleuterschool 

          EVERMARUSKE​​

  • Facebook
  • Instagram
logo%2520%252B%2520mos_edited_edited.jpg
118860600_3355015711245030_8537347051738

De eerste dagen van het nieuwe schooljaar waren al erg bewogen... Donderdag bleek onze poppenhoek leeg gehaald te zijn... en niemand van de juffen wist hier iets van! Er waren wel sporen terug te vinden... Maar de sporen stoppen plotseling aan de straat. Is er een boef in onze school geweest? De kleuters besloten de politie erbij te halen.. Inspecteur Joep kwam op onderzoek. Hij is er zeker van dat het geen stoute, gemene boef is maar dat het hier draait om een fop boef. Samen met de juffen gaan wij verder op zoek naar de dader. Moesten jullie iets verdachts zien in de omgeving van de school... hou ons dan zeker op de hoogte!!

Joep neemt Evermaruske onder de loep... Ons jaarthema!! 
dief juf eline.jpg

Wat een spannende week was dat...
Nadat we affiches in het dorp hadden opgehangen, liet iemand uit het dorp weten dat ze iets verdachts gezien had aan de kerk.
Aan de kerk hing een trui... met een lange blonde haar en een geur van vrouwenparfum.
In de poppenhoek waren ook vingerafdrukken te vinden.. We plaatsten een camera en wat zagen we op het filmpje... Niet te geloven... Juf Eline was de boef!! Waarom???

Juf Eline vond de poppenhoek nogal rommelig en wil er eens nieuwe spullen in... Gekke juf Eline ... dat had je ons toch gewoon kunnen vertellen. Samen zullen we nu de poppenhoek inrichten en gaan we op zoek naar leuke spullen. En alle kleuters kunnen nu weer rustig slapen want... het mysterie van de boef is opgelost!!

We hebben de boef gevonden... 
aardappelen.jpg

Joep vond tijdens een nieuw onderzoek een vreemd voorwerpje... Wat was dat? De kleuters herkenden het en zagen dat het een aardappelschil was. Rik vertelde dat zijn grootouders een aardappelveld hadden en wees ons de weg... Wat hadden we plezier bij het rooien van de aardappels. We kregen zelfs allemaal een zakje aardappelen mee naar huis. Waarvoor dankjewel!

In de klas leerden we nog heel wat bij over de aardappel ... En als afsluiter trokken we onze kookschorten aan... wat konden we allemaal met aardappelen maken? 

Joep vond iets vreemd onder zijn loep...
juffen.jpg

DAG VAN DE LEERKRACHT...

Vandaag mochten de juffen even ontspannen en meedoen aan het

"dag van de leerkracht" spel.

Welke juf vindt de meeste paren bij memory?

Wie kan het best raden wat de kleuters tekenen?

Wie hoort er welke kleuter een liedje heeft ingezongen?

En... welke juf maakt het meeste sprongen in 30 seconden?

Spannend...

Wie verdient de meeste punten of de meeste blokken?

Alle juffen deden heel erg hun best en verdienden dus allemaal een prijsje.

Het werd een verwengeschenk... en de verwennerij gebeurde door de kleuters zelf!

Dankjewel juffen voor jullie dagelijkse gedrevenheid en inzet in het Evermaruske!!!

De dag van onze juffen
rood.jpg

Joep maakte een tekening voor de kleuters maar...

blijkbaar kent Joep de kleuren niet goed

Wij maakten er dus een kleurrijk weekje van. En maakten voor Joep een nieuwe tekening met de juiste kleuren op de juiste plek. 

Op dinsdag de gele zon en scheuren uit tijdschriften.

Woensdag gingen we thuis op zoek naar blauwe voorwerpen.

En na het verhaal van blauwtje en geeltje waren donderdag de groene groenten en fruit aan de beurt.

We sloten de week af met een rood geklede dag.

De juffen werden helemaal kierewiet van al die rode kleuters

Post van Joep... 
herfst.jpg

De herfst is al enkele weken geleden begonnen dus werd het tijd voor onze jaarlijkse herfstwandeling. Vrijdag trokken we naar Pietersheim waar we veel plezier beleefden op het kabouterpad. We leerden de familie van eekhoorn Kwip kennen. 

De kleuters werden tijdens een wandeling van 3 km uitgenodigd om deel te nemen aan diverse spelletjes. Zo konden we knutselen aan de grote familieboomstam, een boom knuffelen, koken in de grote broodoven en soeppot, door een natuurtunnel sluipen, muziek maken met echte kabouterinstrumenten en gewoon lekker genieten van de natuur!

Na een lekkere picknick in openlucht konden we ons nog even uitleven in de speeltuin! 

Op herfstwandeling met eekhoorn Kwip
IMG_0555.JPG

Deze week kwam Joep opnieuw op bezoek in de klas. Hij kwam zijn nieuwe jas laten zien... Maar euh Joep... Wij denken wel dat je een klein probleempje hebt... Die jas is toch veel te klein!!! 

Al snel kwamen we te weten wat het probleem was... zijn jas was gekrompen... hij had zijn jas te warm gewassen... 

We gingen op zoek in onze eigen kledij hoe we deze konden wassen en strijken... en gingen hiermee aan de slag... zelf kleren wassen, strijken, plooien,... Ook in poppenhoek maakten we een wasmachine en konden we vanaf nu kleren strijken. En Joep... die kocht een nieuwe jas... de kleuters stelden voor om dit keer zijn jas te wassen zodat deze niet opnieuw zou krimpen... Wat zagen we nu... zijn jas was handwas... geen probleem voor ons!!! Joep kon met een fris gewassen jas de vakantie beginnen.  

Joep heeft een nieuwe jas
IMG_0788.JPG

Normaal stond deze maand ons grootoudersfeest op de planning. Helaas mochten we dit jaar niet samen met onze grootouders en overgrootouders feest vieren. Toch willen we hen niet zomaar vergeten.

Daarom willen we hen vanop afstand toch een beetje verrassen

De voorbije week hebben we in onze klasjes gewerkt rond het prentenboek “DE MOOISTE VIS VAN DE ZEE”

In dit verhaal leerden de kleuters de waarde van delen kennen.

Omdat de kleuters het verhaal van de mooiste vis zo mooi vonden, hebben ze het verhaal uitgebeeld en gefilmd voor hun grootouders en overgrootouders. En uiteraard mogen jullie ook een kijkje nemen

https://youtu.be/G-6GsJoFQdQ

Als geschenkje knutselden jullie deugnieten een fotokadertje want bij de grootouders en overgrootouders voelen de kleuters zich “ALS EEN VIS IN HET WATER” Veel kijkplezier en een dikke digitale knuffel en dankjewel aan al onze grootouders en overgrootouders!!:-)

De mooiste vis van de zee
IMG_0979.JPG

De kleuters vonden vandaag een werkkoffer... maar deze was op slot!

Waar zou de sleutel zijn??

Enkele kleuters vonden in hun schoentje een sleutel....van foppiet. Uiteindelijk kregen we de koffer open en wat zat erin?

Een moppenboek!!

Foppiet mist pietenvrienden die graag grapjes maken en vraagt de kleuters om mopjes te verzinnen. Dat doen wij met plezier

En op vraag van werkpiet helpen we hem met het maken van stoomboten en ander boten... We zitten dus zeker niet stil in het Evermaruske.

Op 4 december kwamen Foppiet en werkpiet even op bezoek.

En natuurlijk had foppiet weer een grapje uitgehaald!

De gereedschapskoffer van werkpiet was opnieuw verdwenen....

Gelukkig waren de kleuters er om hem te helpen.

En wat zijn we weer verwend met mooie cadeautjes voor onze klasjes .

Tot volgend jaar pieten en de groetjes aan de Sint!!

Foppiet en werkpiet
IMG_1104.JPG

Tijdens de kerstperiode hoort er natuurlijk ook een kerstboom in onze klas. Vol plezier hebben onze kleuters de boom versierd in de klas. Ook Joep kwam deze week langs, hij wilde ons een verhaal vertellen... maar net op een spannend moment werd hij opgeroepen door zijn baas... Hoe eindigt het verhaal nu??? Wij denken er zelf eens over na. Ook over het jaar 2020 denken we even na... wat hebben we allemaal moeten missen door Corona? We willen samen met iedereen een nieuw verhaal schrijven voor 2021. 

We haalden hun potlood naar boven en begonnen aan hun nieuw verhaal voor 2021…

Luister en kijk je mee ?

https://drive.google.com/.../1uw0NL.../view...

Ons Kerstboek: We schrijven een nieuw verhaal
IMG_1478.JPG

Tijdens de kerstvakantie heeft Joep opgeruimd,... hij komt met al zijn spullen naar de klas en vraagt of wij er iets mee kunnen doen... 

Wij zien het wel zitten om met deze dingentjes te spelen... De juffen besluiten om een losse-spulletjes-kast te maken. We mogen met deze spulletjes overal spelen. We maken er mooie gebouwen mee, kunstwerken, eten in onze poppenhoek,... 

Ook mochten we 2 nieuwe kleuters verwelkomen... Welkom George en Paul!! Wat hebben ze dat goed gedaan deze week!! 

Joep ruimt op... Wij maken een losse-spulletjes-kast
IMG_1713.JPG

We kregen bezoek van Kleine en Grote Indiaan. Kleine Indiaan moest zijn totemnaam verdienen door iets 'buitengewoons' te doen... Bizons verjagen, klimmen in het arendsnest, met pijl en boog schieten op de bruine beren,... hij probeerde het allemaal. 

Tijdens onze muzische start dag gingen we samen met Kleine en Grote Indiaan aan de slag: heerlijke pijlen maken, een echte indianenketting creëren, en allerlei verschillende indianenproeven tot een goed einde brengen. We deden het allemaal.

De weken voor de vakantie stonden dan ook volledig in teken van Indianen. We bouwden een echt indianendorp in onze klassen, gingen op vissenjacht in de kano, bouwden onze eigen totempaal, zochten onze eigen persoonlijke totemnaam,... En sloten het thema af met een heus indianenfeest. Kijken jullie mee?

Bezoek van Kleine en Grote Indiaan. 
IMG_1947.JPG

Joep ziek ... Coronatest negatief ...Voorschrift van de dokter gekregen ...

Wat moet hij hiermee?" Naar de apotheek gaan" vertelden de kleuters.

En bij apotheek Pharmayou - De Pauw mocht Joep zelfs een blikje achter de schermen nemen. Deze ervaring deelde hij maar al te graag met onze kleuters.

Ook in de klas kregen de kleuters de kans om zich helemaal in te leven in het leven van de dokters, de patiënten en de apothekers...

Er werden voorschriften uitgeschreven, pilletjes gemaakt,... Kijken jullie mee? 

Joep ziek in bed???? 
1.jpg

Vorig jaar kregen we van de provincie Limburg subsidies voor het vergroenen van schooldomeinen. Samen met De Winning bedachten we een mooi en doordacht plan. Helaas heeft dit alles met corona wat vertraging opgelopen. Maar dat wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. De afgelopen maanden hebben de kleuters/juffen en vrijwillige ouders/nonkels de handen uit de mouwen gestoken. Zo begint onze groene speelplaats al vorm te krijgen. De speelheuvel, de zandbak, de zit-arena, wilgenhut in de vorm van een vis, moestuin,... De komende maanden gaan we zorgen voor een omheining zodat we de groene speelplaats officieel kunnen openen! Benieuwd naar het afgewerkte resultaat? Blijf onze pagina's dan zeker in het oog houden! 

Onze groene speelplaats
1.jpg

Net voor de paasvakantie kwam Joep nog eens langs... Wat vertelde hij ons??? Hij wilde zijn kippen niet meer hebben... Want die bleven niet hun stoel zitten, deden kaka in de zetel, en pikte hem als ze in zijn bed lagen. Natuurlijk he Joep!!!! Kippen moeten in een kippenhok!! Wij gingen voor Joep op zoek naar het ideale kippenhok... wat hebben we nodig? Hoe ziet een kippenhok er uit? Aan de slag dan maar!! 

Ook Kip Kakelbont kwam langs met de boer, zij had een ander groot probleem... Ze wilde graag witte eitjes leggen... Want nu legt ze enkel gekleurde eitjes... Samen met de kleuters probeert ze er alles aan te doen om witte eitjes te krijgen. Na dit leuke en spannende toneeltje gingen we opnieuw in groepjes aan de slag. Het werd een leuke muzische dag vol allerlei lekkers, leuke sportactiviteiten en knutselen met wasco's. 

De kippen van Joep bleven enkele dagen op school, maar toen kwamen we er achter dat ze ook konden vliegen!! 

Kippen kunnen dus ook vliegen. Want opeens was 1 van onze 2 kippen spoorloos. Nergens te vinden: niet in het kippenhok, niet bij de koeien, niet bij de buren.... En nog erger... in de voormiddag besloot onze tweede kip ook te gaan vliegen....

En waren vonden we hen terug? In het kippenhok van de buren!

Toen hebben we de kippen maar veilig terug naar Joep gebracht. 

De kip van Joep
1.jpeg

100 volgers op onze Instagram pagina EN 6 kleuters die de afgelopen weken jarig waren! Meer redenen hadden wij nog nodig om een groot feest te organiseren! 

Wat hoort er allemaal bij een feest??? Een mooi versierde feestzaal, lekker eten, mooie kleren, leuke muziek, een vrij podium en.... een gezellig sfeer!! Dit alles was aanwezig! 

Genieten jullie mee van deze geweldige feestdag!! 

Feest in onze klas!! 
1.jpg

29 mei was het buitenlesdag... Natuurlijk doen wij met veel plezier mee. We maakten voor het eerst sinds lang nog eens een uitstap. Voormiddag hadden we een leuke sportvoormiddag met verschillende bewegingspostjes. En namiddag genoten we van een heerlijke plonsbeurt in het zwembad.   

Buitenlesdag / Zwemmen
IMG_1478.JPG

Het is weer bijna zo ver... moederdag... Natuurlijk vergeten wij onze mama's ook dit jaar niet. We willen haar maar al te graag verwennen! Daarom gingen we aan de slag en maakten we zelf heerlijke zeepjes en een ideale scrub voor onze mama's. Alles mooi inpakken, een versje erbij, en nu maar spannend afwachten tot het zondag is. 
In de klas hebben we alvast even geoefend hoe wij ook onze mama's konden verwennen met een heerlijke massage, gezichtsmasker, nagels lakken, schminken,... 

Wij wensen al onze mama's alvast een heerlijk ontspannende Moederdag!  

Onze mama's verwennen
IMG_20210518_142438.jpg

...KRIEBELDIERTJES...

 

Tussen Joep zijn plantjes vonden wij allerlei kriebeldiertjes, die bekeken wij maar al te graag van dichtbij. En zo gingen we ook zelf op zoek naar kriebeldiertjes. Onze angsten hadden we snel overwonnen.

Joep komt plantjes brengen... maar... wat zien we daar... 
IMG_20210526_080934.jpg

Joepie... Wij mochten opnieuw blijven logeren in onze school!! Wat hebben we hier naar uit gekeken. Gezellig samen spelen, samen tafelen, samen fietsen, pyjamaparty's en dan... naar dromenland...

Wij hebben allemaal heerlijk geslapen!!! En onze juffen??? ;-) 

Genieten jullie mee van onze nacht in het Evermaruske!! 

Onze kapoenen blijven een nachtje logeren
bottom of page