top of page

  

Kleuterschool 

          EVERMARUSKE​​

  • Facebook
  • Instagram
Onze nieuwe speelplaats...

Deze vakantie is het alles behalve rustig geweest in ons schooltje. Begin juli  begonnen de breekwerken aan  onze oude speelplaats. We kregen een nieuwe ingang, speelplaats, speeltoestellen, picknickbankjes en klimmuur. Ook onze waterleidingen en electriciteit werd volledig vernieuwd. Op 28 augustus werden de kleuters uitgenodigd voor onze openklasdag.Wat waren ze verwonderd!! Bedankt aan al het goede werk dat de firma Stijn Bouchet geleverd heeft. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan snel onze foto's of kom eens een kijkje nemen!

De eerste schoolweek

Op 1 september mochten we 3 nieuwe kleuters verwelkomen. Bruce, Oscar en Jérémie voelden zich al snel thuis in onze klas. Met het jaarthema INgeBEELD starten we de eerste week rond het fototoestel, alle kleuters mochten een fototoestel meebrengen en dit hebben we eens van dichterbij bekeken. Natuurlijk zijn we zelf ook aan de slag gegaan! Onze nieuwe speelplaats is ondertussen al goed ingespeeld! Kortom de eerste schoolweek is omgevlogen!

Verjaardag

In de 2de schoolweek hebben we al weer heel wat verjaardagen mogen vieren. Ella en Kobe waren de eerste van het schooljaar. Maar ook Jules zijn mama was jarig. Daarom besloten we samen met Jules een taart te versieren! We trokken onze feestkleren aan en gingen zelf op de foto, deze stopten we in een mooi versierd fotokadertje en krijgen we mee naar huis als we jarig zijn! We kijken alvast uit naar al de andere jarige!

Kermis

Joepieeee Tongeren kermis... Op maandag trokken we in de namiddag naar de kermis voor enkele ritjes op de draaimolen, als afsluiter aten we nog lekkere kermisfrietjes. Op onze terugweg stopten we nog even in de Basiliek waar we een kaarsje gingen branden en een stukje film van de kroning hebben gekeken. In de klas bouwden we een echte smoutebollen kraam! En natuurlijk bouwden we in de turnzaal de kermis na! Als afsluiter van de week bakten we onze eigen echte smoutebollen... Mmmmmmm....

Het is appeltijd... in de velden in en rond Rutten zijn de fruitboeren druk in de weer met de appel en peren pluk. Wij gingen eens een kijkje nemen in de boomgaard. Met wat opdrachtenkaartjes trokken we de plantage in. Eenmaal terug in de klas gingen we natuurlijk aan de slag met al dat lekkers. Koken, tellen, waarnemen, proeven,... We hebben zelfs appelflapjes gemaakt voor de mama's en papa's op onze ouderavond. Zoals jullie kunnen zien heeft ook Jules zijn steentje bijgedragen.

De boomgaard

Herfst wil zeggen... Herfstwandeling... Dit jaar trokken we opnieuw op pad met Truis de Bosmuis op het Domein van Nieuwenhoven. Na een flinke ontdekkingswandeling met Truis wisten we al heel wat meer over de natuur, we zochten samen kriebeldiertjes, verzamelden kastanjes, zochten de mooiste herfstblaadjes, luisterden naar de radio van de natuur, en zagen zelfs een eekhoorn in de toppen van de bomen.S' middags gezellig picknicken en namiddag nog wat ravotten in de speeltuin! Het was een gezellige dag! In de klas sorteerden we onze schatten en hebben we ze van dichterbij bekeken.

De Herfst is in het land

Deze week was het echt herfstweer!! De juf gaf ons een briefje mee dat we onze laarsjes, regenjasjes en parapluutjes mochten meenemen... Joepieeeee lekker springen in de plassen en lopen in de regen!!

Spitter spetter spat... wij springen in het nat...

Ieder jaar komt Gloobje wel eens op bezoek in onze klas. Gloobje is onze rondreizende klaspop. Ieder jaar leert hij ons iets bij over het land waar hij geweest is, soms mogen we zelfs mee op reis. Deze keer was het China, we stapten samen met de kleuters van Piringen en Overrepen in het vliegtuig en beleefden een geweldige inleefdag. Na deze dag hebben we in onze klas nog 2 weken rond dit project gewerkt. Kijk gerust even mee...

Thema China


Op de markt in Rutten is de oude Linde boom weg gehaald, en een nieuwe is herplant. Wij mochten dit van dichtbij gaan bekijken en waren uitgenodigd op de officieële inhuldiging. We hebben die week dan ook extra rond het thema bomen gewerkt. Gingen in het park van Hamal de bomen van dichterbij bekijken en hebben rond het verhaal: "Grote boom is ziek" gewerkt. Het was een leuke week!

Inhuldiging Lindeboom


Zoals ieder jaar zetten we ook dit jaar onze oma's en opa's in de bloemetjes. We hebben het thema China doorgetrokken naar dit grote feest. Alle grootouders werden getrakteerd op een doosje zelfgebakken gelukskoekjes met een speciale wens er in. Deze koekjes zijn we zelf gaan bakken in de bakkerij, maar ook hierna was er nog heel wat werk om ze in de doosjes te verdelen, gelukkig kregen we van Sint en Piet een gemakkelijk hulpmiddeltje... een weegschaal! We kijken nu al uit naar zijn verjaardag volgende week... 

Thema grootoudersIn december komt de Sint altijd even langs in Rutten, ook dit jaar waren wij in blijde verwachting. Een hele week lang kregen we brieven van goochelpiet en muziekpiet... Wat was er toch allemaal aan de hand. Op vrijdag wisten we het... Goochelpiet had de stem van muziekpiet weg getoverd... Gelukkig kon met onze hulp de spreuk gevonden worden.

Thema Sinterklaas

De afgelopen 2 weken hebben we gewerkt rond het thema Kerstmis. We hoorden verhalen over Maria en Jozef, zetten een kerstboom in de klas, knutselde, zongen, maakten een klaskaars, brachten een bezoek aan de kapel... Natuurlijk mocht ook een nieuwjaarsbrief niet ontbreken... ssstttt nog niets verklappen. Ook hebben we heerlijke kerstcake gebakken die we zijn gaan uitdelen op de kerstmarkt in het Woonzorgcentrum "De motten". Hier hebben we samen met Juf Goele de bewoners naar de kerstmarkt gebracht waar we nog enkele leuke liedjes gezongen hebben. Vrijdag hebben we in de klas nog een leuk kerstfeestje gehouden, maakten een heerlijke kerstmenu en speelden leuke gezelschapspelletjes. Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar!!

Kerstmis


Na de kerstvakantie zat Jules ons al ongeduldig op te wachten in onze klas, 1 probleem... hij had nieuwe schoenen gekregen die hem te groot waren... Wij gingen op zoek naar welke maat Jules had van schoenen en keken zo ook eens naar onze schoenen. Doorheen de hele week hebben we vanalles bijgeleerd. De jongste kleuters leerden vooral over de soorten schoenen en sluitingen, terwijl de oudste kleuters meer bezig waren met cijfers, meten en maten. Ook dit jaar doen we weer mee met de schoendozenactie van actie 4 kids. We zijn al druk bezig geweest met het versieren van de schoendozen. Op vrijdag trokken we dan ook naar een echte schoenwinkel waarna we er eentje konden nabouwen in onze klas.

Thema SchoenenVrijdag 29 januari mochten onze oudste kleuters gaan rollebollen. Een hele sporthal met 10 bewegingsstandjes waar het ging van evenwicht, tot fietsen, spelen met de bal, puzzelen,... Het hoogtepunt was uiteraard het mega springkasteel. We hebben ons kunnen uitleven en gingen moe maar voldaan terug naar school.

Rollebolle 4-5 jarige kleutersIn onze klas vonden we maandag 10 eitjes. Wat deden die daar? De volgende dag waren er enkele eitjes uitgekomen. We moesten iedere dag tellen, hoeveel waren er nog in het eitje? Hoeveel  waren er al uitgekomen. Soms liep er zelfs 1 weg; Daarom besloten we van naamkaartjes te maken met de cijfers, zo konden we onmiddellijk zien wie er weg was. Ook hebben we deze weken rond de letters gewerkt. Onze jongste kleuters waren vooral bezig met de kleuren en vormen.  

Thema cijfers en lettersDe laatste week voor de vakantie hebben we gewerkt rond het thema hoeden. Clown Balo bracht een hele doos met hoeden en petten. De ene al wat gekker dan de andere. Iedereen mocht ook nog verschillende hoeden meebrengen en wilde wel eens een andere hoed opzetten. Op dinsdag 1 februari vierden we Lichtmis en bakten heerlijke pannenkoeken in de klas. Clown Balo bracht ook nog ballonnen mee, wat konden we daar mee doen? Stempelen, schilderen, blazen en natuurlijk turnen!! Het was ook de eerste schoolweek voor Giel en Eva die het de eerste week super gedaan hebben! De week sloten we af met een carnavalbal. Feesten met confetti en slingers, maar het hoogte punt was toch de optocht met de carnavalwagen! Een ritje door het dorp waar we snoepjes konden gooien naar al de aanwezigen! Bedankt aan de mama en papa van Kobe en Kato en de hele carnavalgroep!! Wij hebben genoten!! Op het einde van de dag kwam zelfs Prins Yorben nog even hallo zeggen! Iedereen wilde natuurlijk maar al te graag met hem op de foto! Alaaf Alaaf Alaaf!!!

Thema hoeden en carnaval


Na de vakantie zijn we er stevig ingevlogen. Het was namelijk dikke truiendag. De verwarming ging enkele graadjes lager en wij trokken enkele extra truien aan. Die dag hebben we extra veel mogen bewegen om het warm te krijgen. Ook Rikki kwam een bezoekje brengen in onze klas. Hij voelde zich wat eenzaam en vroeg of hij enkele dagen in onze klas mocht logeren. We bakten wortelcake voor hem, de kapoenen en giraffen knutselde een mooie rikki en de poesjes en konijntjes een lekker zoeke wortel. We gingen aan de slag met wortels meten en wegen. Installeerden zelfs een lekker warm bed voor Rikki in onze klas. Ook het Maria beeld kwam deze week aan in Rutten, wij knutselden een mooie bloem om bij het beeld in de kerk te zetten.

Rikki

Eindelijk was het dan zover... we mochten weer eens een nachtje logeren in onze school. Na school even het programma overlopen, beslissen wat we gaan eten, wat we allemaal nodig hebben... Een paar kleuters gingen met  Juf Els naar de winkel, terwijl de andere kleuters hun bedje al in gereedheid brachten. We hebben heerlijke spaghetti klaar gemaakt, hierna nog wat spelletjes gespeeld, pyjama aandoen, samen nog wat dansen en dan is het... bedtijd... ssstttt... slaap lekker, en tot morgen...

Onze oudste kleuters blijven een nachtje logeren...

Deze week had Jules een probleem... Hij had een buis gevonden waar hij zijn balletje door wilde laten rollen... maar de buis was te klein... Hij vroeg de hulp van onze kleuters... Maandag kwamen we dus gepakt en gezakt met buizen aan op school. Eerst hebben we samen eens gekeken wat voor buizen er allemaal waren... We moesten passen en meten... en uiteindelijk hebben we er enkele gevonden waar Jules zijn balletje door kon rollen. We gingen samen aan de slag om enkele knikker/ballen banen te maken in de klas. Verder die week was er een uitdaging om samen met Jules en Rikki de langste knikkerbaan te maken... Het team van Rikki had gewonnen... We hebben ook nog enkele buizen versierd, en zelfs juwelen van buisjes (rietjes) gemaakt. Ook zijn we met de jongste kleuters op zoek gegaan naar buizen in en rond onze klas. Het was een fotozoektocht waarbij ze de detailfoto's moesten terugzoeken. Veel plezier met de foto's...

Thema Buizen

De afgelopen weken waren er ook in het Evermaruske heel wat zieke kleuters. Hoog tijd dus voor het thema ziek zijn... Maar nog veel belangrijker... zorgen voor elkaar... De juf heeft het verhaal van de Lamme man verteld, zijn vrienden zorgden ervoor dat hij bij Jezus kwam door hem te dragen in een doek. Wij hebben onze vriendjes ook eens gedragen in een doek, en maakten zelf een draagdoek voor onze beer of pop. In de klas werd er plaats gemaakt voor een verzorgingshoek. We leerden wat er wel en niet in een dokterstas moest.Er kwam zelfs een echte verpleegster op bezoek; De mama van Lander heeft ons allemaal even verzorgd. Maar niet alleen voor mensen moet gezorgd worden, meneertje sip werd ook graag verzorgd zodat hij wat haren zou krijgen. Daarom zaaiden we tuinkers in zijn potje. Afwachten maar...     

Ziek zijn/ zorgen voor...

Het is bijna lente!! Deze weken zijn we bezig geweest om de boerderij van dichterbij te gaan bekijken. Welke dieren leven er op de boerderij? Wat is er nog allemaal te zien op een boerderij buiten dieren? Heeft iedere boerderij dieren,... Allemaal dingen die we te weten zijn gekomen de afgelopen weken. We gingen te voet op bezoek bij boer Luc, hij had veel koeien en kalfjes. Maar ook brachten we een bezoek aan de zorgboerderij van Hoge Dries waar Lore ons een rondleiding gaf. Op dinsdag stond er een lente wandeling op het programma in Vrij - hern. We zagen hoe de natuur stilletjes weer tot leven kwam. Op donderdag organiseerde we op onze school een Koffie-stop (broederlijk delen) om Eilin en haar familie in Columbia te helpen. We bakten lekkere wafeltjes en de juffen zorgden voor lekkere koffie. Bedankt allemaal voor jullie komst! En natuurlijk is op vrijdag de paashaas en de klokken langsgekomen... En nu... is het tijd voor vakantie!!

 

Boerderij - Pasen


De vakantie is weer omgevlogen. We zijn maandag gestart met het thema "Sorry". Jules had namelijk ruzie gemaakt met Zus... We kwamen tot de conclusie dat we allemaal wel eens ruzie hebben gemaakt. Op dinsdag zijn Juf Elien en Juf Isabel in onze klas het toneeltje van beer en konijn komen uitbeelden terwijl Juf Els het boekje voorlas. Ook zij hadden ruzie gemaakt, maar werden gelukkig weer de beste vrienden nadat ze Sorry tegen mekaar hadden gezegd. We leerden deze week heel wat over onze gevoelens Blij, Boos, Bang en Verdrietig. Ook hadden we deze week onze pizzaverkoop, bedankt aan iedereen die ons schooltje hiermee heeft gesteund.  

 

Thema Sorry


Deze week zijn we begonnen met onze maisbak leeg te maken en te vullen met water. Onze jongste kleuters konden zo experimenteren met water en allerlei materialen in het water. Onze oudste kleuters gingen dan weer een stapje verder en gingen ontdekken wat er gebeurde als we verschillende stoffen met water zouden mengen.

En wat leeft er in water?? Juist... vissen... en zo was ook ons volgende thema gekend. Juf Els kwam met een verdrietig visje in de klas. Wij zorgden goed voor hem en leerden zo ook veel over de soorten vissen en wat ze allemaal nodig hebben om gelukkig te zijn. 

Thema Water


Deze week kwam Sam de verkeersslang langs in onze klas. Hij stimuleerde ons om met de fiets of te voet naar school te komen. Als beloning mochten we Sam volkleven met stickertjes. Op het einde van de week trokken we allen met onze fiets, helm en fluohestje naar het verkeerspark "De Motten" waar we ons volledig konden uitleven. Namiddag hebben we genoten van het mooie weer in de speeltuin.  

Thema Verkeer


Bijna Vaderdag... tijd voor de kleuters en juffen om in actie te schieten. We gingen op bezoek bij de papa van Bas die bakker is. Hier hebben we de handen uit de mouwen gestoken en heerlijke smiley koekjes gebakken voor onze papa's. Maar ook voor onszelf hebben we mini sandwiches, croissant en chocokoekjes gebakken. Het was een lekkere, leerrijke dag. Op school hebben we nog een leuk koekendoosje en boterhammendoos versierd voor papa.  

Thema Vaderdag


In juni staat naar jaarlijkse gewoonte ons schoolfeest op het programma. Dit jaar was ons jaarthema "INgeBEELD" en gingen de juffen op zoek naar wat het leerplan media zoal inhield. Bedankt aan VernaFoto voor de mooie sfeerbeelden.  

Schoolfeest: "INgeBEELD"


In de laatste week van het schooljaar kregen we nog hoog bezoek. Een imker kwam ons namelijk laten zien hoe bijen honing produceerden. We mochten zefls helpen om de honing te draaien. Iedereen wilde wel eens proeven en we kwamen tot het besluit dat de honing lekker en zoet smaakte!  

Einde schooljaar: Bijen
bottom of page