top of page

  

Kleuterschool 

          EVERMARUSKE​​

  • Facebook
  • Instagram
logo%2520%252B%2520mos_edited_edited.jpg
affiche.jpg

Wie kwam daar onze school binnengestapt?

"John " een reporter van krant en TV.

Hij had ons schooltje in het krantje van KBT (katholiek basisonderwijs Tongeren) gezien.

En over ons leuk schooltje wilde hij wel wat meer te weten komen. Na zijn bezoekje haalden wij kranten naar boven.

Want wat voor nieuws schrijft een reporter eigenlijk???

Evermaruske en John maken een digisprong...
 
john popcorn.jpg

John kwam opnieuw langs in onze school. Hij moest voor de krant wat foto's gaan maken van de kermis. Maar wat vond hij daar op de kermis? Een wolkje... Dit nieuws wilde hij aan ons komen vertellen. Maar wij zagen al snel dat het geen gewone wolk was. Het was een stukje popcorn... die John toch... Wij gingen op onderzoek om te kijken vanwaar die popcorn kwam. 

Wat vindt John op de kermis?? Een wolkje??
 
feest john.jpg

Wij hadden deze week een paar jarigen in onze school... En via Facebook zagen we dat ook John jarig was deze week. Wij gingen aan de slag... We maakten een verJAARdagskalender waarin we konden zien wie in welke maand jarig was. 

En wat hoort er allemaal bij een feest?? Vlagjes, slingers, muziek, taart,... wij zorgden er allemaal voor. 
John was alvast verrast!!!

Een week vol feest... ook voor John
spin.jpg

Deze week kwam John met een doosje met een raar beestje... Wij kennen die beestjes wel hoor John... Dat is een spin... Maar wat voor soort spinnen zijn er eigenlijk allemaal? En als we een spin van dicht bij bekijken, hoe ziet die er dan uit? 

Natuurlijk moesten we zelf ook op zoek gaan naar verschillende spinnen, kunnen we binnen ook spinnen vinden? 

Spinnen.... brrr... hoe zien die er uit... hebben wij er bang van?
John schoen.JPG

De winter is begonnen... Maar John had een probleem... hij kreeg natte voeten... John je schoen is ook kapot... Moet hij nieuwe schoenen gaan kopen? Nee hoor wij weten wel raad! We trokken naar de schoenmaker met John zijn schoenen. Maar gingen zelf ook even een kijkje nemen in een schoenwinkel. En maakten daarna een schoenwinkel met 2dehandsschoenen in onze klas. En John... Die was super blij dat zijn schoenen gemaakt waren... 

De schoenen van John
sint.JPG

We hadden heel erg veel schoenen in onze klas en schoenenwinkel... Maar toch waren opeens onze laarsjes verdwenen... We vonden gelukkig een telefoonboek... er stonden allerlei soorten pieten in... We hebben iedere dag een andere piet aan de lijn gehad... mediapiet, bakpiet, muziekpiet, zakpiet,... Die hadden ook allemaal spullen die verdwenen waren. De pieten konden onze hulp dus goed gebruiken. We hebben wenslijstjes moeten inscannen, speculaas moeten bakken, zakken moeten wegen en even zwaar maken,... iedere dag kwamen er enkele laarsjes terug maar de dader hadden we nog niet te pakken... Tot opeens Mediapiet in onze school stond... Toen kwamen we er achter dat het Foppiet was... maar wij gingen hem ook eens foppen... hihi... 

We vinden iets in onze schoen...
IMG_0437.JPG

Deze week kwam John met een affiche naar onze klas... Er werd een wedstrijd georganiseerd... Geen gewone wedstrijd... een letter- en cijfer- vormen- en kleurenwedstrijd! Wij wilden wel meedoen! Maar dan moesten we aan John bewijzen dat we al veel over letters, cijfers, vormen en kleuren wisten. Geen tijd te verliezen, we vlogen er meteen in! Brieven schrijven, letterzoektochten, cijfers oefenen,... zelfs thuis gingen we aan de slag om onze beginletter van onze naam te versieren. Onze jongste kleuters leerden heel wat bij over de verschillende kleuren en vormen.

En dan was het zo ver... de wedstrijd... John kwam langs en had allerlei moeilijke vraagjes voor ons... Gelukkig konden we net genoeg punten verzamelen... we waren de winnaars!! We kregen een mooie beker en prachtige prijs!! Letterpareltjes,... we gingen onmiddellijk aan de slag en maakten mooie vriendschapsbandjes!!  

De letter en cijferwedstrijd van John
ridders.jpg

We startte deze week met een muzische dag... Een toneelvoorstelling: "Prins zonder prinses" 

Hierin ging kikker op zoek naar een prinses. Samen hebben we kikker geholpen om een prinses te zoeken en er een heus verlovingsfeest van te maken. Kikker beloofde zijn prinses voor eeuwig te beschermen, net zoals een echte ridder. Maar wat is dat eigenlijk? Een Ridder? En wat doet die dan allemaal? 

We gingen op onderzoek... 

We gingen kijken in een echt kasteel en bouwden er eentje in onze klas. We bezochten ridder Eduard op Moerenpoort door een heuse zoektocht. Konden we de juiste code vinden om binnen te geraken? 

Maar een echte ridder moet ook met een schild en een lans om kunnen. Daarom kregen we een echte workshop schermen!! 

Prins zonder prinses
ridders.jpg

Wie we daar hebben... John... dat was langgeleden... en wat hij meegebracht... Hij had eitjes gekregen van de boer... Maar hij wilde liever kuikentjes i.p.v. eieren. Wat nu gedaan?? Lynn wist wel raad... haar papa had immers een broedmachine... Een broed wat? Hier wisten de juffen uiteraard niets van. Samen gaan we op zoek hoe zoiets werkt, hoe wordt een ei een kip??? Er kwam een kip in de klas, we bekeken deze eitjes eens en konden die vergelijken met de onze in het broedmachine. 

Maar zijn kippen de enige dieren op de boerderij? Nee hoor, bij Juul zijn thuis zijn er ook varkens, Viktor zijn opa had schaapjes, en bij boer Luc zaten de koeien met kalfjes... het werden enkele beestige weken. Ook gingen we langs bij de geitenboerderij Noelmans - Peters in Membruggen, hier zagen we geitjes geboren worden, mochten we zien hoe een melkmachine er van dichtbij uitzag, en als kers op de taart mochten we proeven van een heerlijk geitenijsje.

En toen.. 21 dagen verder... kwamen we in onze kring en hoorden we een vreemd geluid... onze eitjes waren aan het barsten, en ja hoor daar waren de kuikentjes... Snel brachten we John op de hoogte!! Wat was dat een leuke ervaring!! 

En dan nu... vakantie... Een fijne vakantie iedereen!!! 

John heeft een cadeautje van de boer...
Buitenlesdag / Zwemmen
bottom of page